Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > شهری - محمد علیخانی عضو شورای شهر تهران در غرفه خبرگزاری خبرآنلاین در نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد هنوز دسترسی به سیستم اطلاعات مالی شهرداری برای اعضای شورای شهر جهت اجرای وظیفه نظارتی فراهم نشده است.

امید سلیمی بنی: یکی از صفاتی که دوست و دشمن درباره شهرداری دوره قبل، مطرح می کردند، "نظارت گریزی" عملکردها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای شهر دوره چهارم، دسترسی به اطلاعات شهرداری نداشت و البته تیم اقتصادی و مالی شهرداری هم ظاهرا هر چه خواست، در مدت شورای قبلی انجام داد. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین اینطور به نظر می رسد که مشکل در شورای شهر پنجم همچنان باقی مانده و دسترسی به اطلاعات شهرداری در بانک و سامانه اینترنتی و اطلاعاتی شهرداری به اعضای شورای شهر داده نشده است. این خبری است که محمد علیخانی عضو شورای شهر تهران به خبرآنلاین گفت.

در ادامه، گفتگوی خبرآنلاین را با این عضو شورا را که در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در غرفه خبرگزاری خبرآنلاین د انجام شد، می‌خوانید؛

یکی از مشکلاتی که در شورای شهر قبلی و شهرداری سابق با آن روبرو بودیم، بحث نظارت گریزی و بی انظباطی مالی بود. در شورای شهر پنجم شما موفق شدید به حلقه های پیچ در پیچ مالی شهرداری دست پیدا کنید و نظارت شورا را نهادینه کنید؟

تمام تلاش شورای پنجم و مدیریت جدید شهرداری بر این است که مسایل مالی شفاف شود. این مسایل دو بخش دارد، بخش اول درباره اتفاقات گذشته است که با تصمیمات خوب شهردار، آن اتفاقات تکرار نمی شود. اتفاقات متاسفانه خوبی در دوره گذشته در مسایل مالی نیفتاده، بی انظباطی بوده، تصمیماتی در سازمانها و شرکتها و مناطق گرفته می شد که خوب نبود، گزارش سازمانهای نظارتی به شورای پنجم رسید که خوشایند نبود. تصمیمات و بخشنامه های شهردار جدید در راستای جلوگیری از آن منافذ است که باعث رخ دادن فساد و بی انظباطی مالی می شد.

ولی برخی رسانه ها می گویند هنوز دلالها در شهرداریهای مناطق پی ایجاد رابطه به جای ضابطه با ارباب رجوع می گردند؟

کسی نمی تواند البته ادعا کند هیچ اتفاقی نمی افتد، ولی این ادعا را داریم که تمام تلاش شورای پنجم و شهردار جدید تا اینجای کار باعث شده بسیاری از منافذ بسته شود و شاهد اتفاقات گذشته که متاسفانه وجهه شهرداری را در بین مردم و شهروندان آسیب زده و اعتماد مردم را سلب کرده بود و باعث آسیب به مشارکت مردم شده بود، نیستیم.

نگرانی هایی وجود دارد که شهرداری آنقدر لایه های اطلاعاتی و اداری ایجاد کرده که شورای پنجم به سادگی قادر به نفوذ در این لایه ها و برقراری مانیتورینگ مالی نیست. شما توانستید از این موانع عبور کنید؟

خیلی از اتفاقاتی که می افتاد، تخلفات بود که باعث می شد به فساد برسد. اختیاراتی فراقانونی و فرامقرراتی به برخی سازمانها و شرکتها داده شده بود. مانند اختیاراتی که به شورای مناطق داده شده بود تا قانون و کمیسیونهای ماده 5 و 100 را دور بزنند و بتوانند مجوزهایی بدهند که با اصول شهرسازی و طرح تفصیلی مغایر بود، بخشنامه های اخیر جلوی اینها را گرفت.

شکی در این نداریم؛ بخشنامه ها را همه دیده ایم. مثال ساده بزنیم که کل اطلاعات شهرداری در مرکز انفورماتیک ذخیره می شد که هیچ یک از اعضای شورای قبلی، دسترسی برای ورود به این سامانه نداشتند. آیا برای شما در شورای جدید دسترسی به این اطلاعات برای نظارت ایجاد شده؟

اصلا شورای پنجم شورای سیستم اتوماسیون اداری نداشت. همه چیز دستی بود. شورای چهارم هم نداشت. ما هم شروع به کار کردیم سیستم ها را نداشتیم. بحث تبلت ها که داد برخی ها را درآورد، برای این کار خریداری شد. الان اتصال سیستمی اعضای شورا برای وظیفه نظارتی با شهرداری برقرار نشده اما جزء برنامه های شورای پنجم و پیگیری های آقای هاشمی رئیس شورای شهر است.

چه زمانی این پیگیری ها به نتیجه می رسد؟

اینها که یک‌شبه اتفاق نمی افتد.

یک دسترسی کامپیوتری ایجاد کردن برای اعضای شورای شهر به این سامانه کامپیوتری، مانند دسترسی مدیران ارشد شهرداری که کاری ندارد. شهرداری قبلا نظارت گریز بود و اکونت نام کاربری و رمز دسترسی را به دلیل نظارت گریزی به اعضای شورای شهر نمی داد. چرا الان هم نداده؟

نه، اینها به اصطلاح قابل دسترسی است. انجام هم می شود. این که بگویید چه زمانی بدهم، اتفاقا روز گذشته مهندس هاشمی رئیس شورای شهر دنبال این ماجرا بود تا اتصالها بین شورا و شهرداری برقرار باشد.

پس هنوز مانند دوره آقای قالیباف اعضای شورای شهر به اطلاعات شهرداری دسترسی ندارند؟

این طور نیست که ما بخواهیم و نتوانیم بگیریم. الان اطلاعات هر موردی را بخواهیم می توانیم از شهرداری بگیریم. ما چیز محرمانه ای نداریم، ولی این که بتوانیم مستقیم وارد اطلاعات شویم، نیاز به زیرساختهایی دارد که در حال پیگیری است و این اتفاق قطعا می افتد.

نکته اینجاست برخی اطلاعاتی که از شهرداری ارائه می شود، با همدیگر تناقض دارد. مثلا آقای نجفی شهردار تهران می گوید کارمندان شهرداری 68 هزار و خرده ای نفر هستند. شما می گویید 130 هزار نفر و برخی دیگر از همکارانتان تا 150 هزار حقوق بگیر شهرداری را هم گفته اند. این تناقضها برای چیست؟

این دو بحث است. ما فیش حقوقی را گفتیم 150 هزار فقره است. اول خودم گفتم 135 هزار فیش حقوقی صادر شده و الان می گویم 150 هزارتاست. فیش حقوقی به معنی کارمند شهرداری بودن نیست. الان چند نوع کارمند قراردادی و رسمی در شهرداری داریم که 68 هزار نفرند. ما با آمار دیگری مواجه شدیم که فیش حقوقی مازاد بر این مقدار است. پرسیدیم اینها چیست؟ مشخص شد فیشها بسیار بیشتر است. خودم حتی به آقای نجفی گفتم. شهردار بعد اعلام کرد اینها 120 هزار نفر هم بیشترند.

یعنی آقای نجفی خبر نداشت تعداد کارمندان چند نفرند که در نشست خبری گفت 68 هزار کارمند شهرداری داریم؟

آن روز این فیش حقوقی را نمی دانست. اولین بار این اطلاعات به دست من رسید. ما 2 ماه است آمده ایم. پیمانکارانی که برای شهرداری کار می کردند، مثلا 100 نفر به آنها معرفی می کردند می گفتند اینها را استخدام کنید. اینها را معرفی می کردند در سازمانها و ادارات شهرداری مشغول به کار می شدند، در قالب آن قرارداد، فیش حقوقی شان را شهرداری به نام پیمانکار پرداخت می کرده. یعنی اینقدر جذب داشتند که مازاد آن را به پیمانکاران می دادند. وقتی الان شما برای پیمانکاران شهرداری اتمام قرارداد بزنید، با 200 نفر نیرو مواجه می شوید که می گویند اینها چه می شوند. 200 نفر نیرو در شهرداری، ادارت و سازمانها کار می کنند. اینها در سیستم کار می کنند، فیش حقوقی برای آنها صادر می شود ولی کارمند شهردار تهران نیستند.

احتمال دارد این اشخاص که 70-80 هزار نفر می شوند، بروند خانه و تمدید قرارداد نشوند؟

نه، شهرداری تهران هیچ تعهدی درباره پیمانکاران ندارد و این احتمال دارد که این افراد هم بروند. ولی برای آن 68 هزار نفر هیچ برنامه تعدیل نداریم.

یعنی این 80 هزار نفر امنیت شغلی ندارند و آینده کارشان مشخص نیست؟

آنها نیروی شهرداری نیستند، اگر پیمانکاران کار داشته باشند به آنها می دهند و اگر نداشته باشند با خود پیمانکار است.

47231

کلید واژه‌ها : شهرداری تهران - شورای شهر تهران -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو شورای شهر زنجان: میدان بسیج نباید حذف شود

عضو شورای شهر زنجان درباره اختلاف نظر استانداری با شهرداری درباره جانمایی المان غواص گفت: ما معتقدیم در ورودی شهر، نباید تقاطع غیرهمسطح احداث شود چراکه نماد شهری از بین می‌رود. برای حل معضل ترافیک زیرگذر احداث شود و میدان بسیج جای خود باقی بماند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، 19 دی ماه سال گذشته بود که علیرضا فیروزفر شهردار زنجان اعلام کرد که المان غواصان دریادل با مصوبه شورای شهر و با 193 میلیارد ریال اعتبار در میدان بسیج نصب خواهد شد. از آنجایی که رزمندگان زنجانی به عنوان غواص در عملیات‌های مهم دفاع مقدس حضور داشتند، این شهر به نام غواصان دریادل نیز معروف شده است. نماد غواصان دریادل که قرار بود در میدان بسیج جانمایی شود یک فین غواصی بود که در آب فرو می‌رود و دارای 30 متر ارتفاع با نورپردازی منطبق با نماد بود.

همین موضوع سبب شد که دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری زنجان به این اقدام شهرداری واکنش نشان دهد و اعلام کند که در طرح جامع شهری زنجان، میدان بسیج زنجان به عنوان تقاطع غیرهمسطح دیده شده و جانمایی المان غواص، سبب تأخیر در اجرای این پروژه خواهد شد.

با همه این تفاسیر، حدود 10 روز پیش بود که اطراف میدان بسیج (ورودی شرقی شهر زنجان) با حفاظ‌هایی پوشیده شد تا کارگاه ساخت آن برای جانمایی المان غواصان دریادل تجهیز شود؛ همین موضوع سبب افزایش تنش‌ها بین مسئولان استانی با شهرداری زنجان شد و بالاخره قرار شد اجرای این طرح تا اظهارنظر نهایی شورای ترافیک منتفی شود.

علی محمودی سرپرست معاونت امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری زنجان هم چند روز پیش به طور رسمی اعلام کرد که طبق تصمیمات اتخاذ شده اجرای نماد المان غواصان دریادل تا اظهارنظر نهایی شورای ترافیک استان تعلیق شد.

وی گفت: نماد میدان بسیج شهر زنجان با طرح غواصان دریادل با مصوبه کمیسیون ماده پنج استان در شهریور ماه 1400 به طراحی نهایی رسید و تعویق اجرای طرح قبل از آغاز ساخت نماد و در مرحله تجهیز کارگاه از طرف معاونت عمرانی و دفتر فنی استانداری زنجان برای بررسی های ترافیکی پیشنهاد شد.

 سرپرست معاونت امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری زنجان اعلام کرد: در این راستا تجهیز کارگاه این پروژه متوقف و اجرای آن تا اظهار نظر نهایی شورای ترافیک استان تعلیق شد.

منصور مرادلو عضو شورای شهر زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: وقتی پروژه‌ای در سامانه مناقصه برای انتخاب پیمانکار قرار می‌گیرد به این معنی است که اجرای پروژه هیچ مشکلی ندارد و کاملاً اسناد و مدارک آن برای اجرا آماده شده است.

وی گفت: پس بنابراین دلیلی نداشت پروژه حین انجام کار متوقف شود و از نظر شورا، شهرداری کاملاً به قوانین و مقررات عمل کرده است. البته مسئولان استانداری معتقد هستند که این طرح در شورای پنجم انجام شده و در آن زمان که مجوزهای لازم داده شده برخی ملاحضلات وجود نداشت و اکنون امکان این وجود دارد که در ورودی شرقی شهر زنجان تقاطع غیرهمسطح ایجاد شود و باید بررسی کاملی صورت گیرد.

عضو شورای شهر زنجان ادامه داد: ما معتقد هستیم در ورودی شهر، نباید تقاطع غیرهمسطح احداث شود چرا که ورودی و نماد شهری از بین می‌رود. اگر قرار باشد چاره‌ای برای حل معضل ترافیکی انجام شود نهایتاً زیرگذری احداث می‌شود و میدان بسیج باید جای خود باقی بماند.

وی گفت: با تمام این توصیفات، ما منتظر اعلام نظر فوری معاونت امور عمرانی استانداری زنجان هستیم و باید هرچه سریعتر نظر خود را اعلام کند تا در زمینه جانمایی المان غواص چاره‌ای بیندیشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روح الامینی: همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلین باید کامل انجام شود
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰هزار ‌میلیارد ریالی شیلاتی در خوزستان
  • عضو شورای شهر زنجان: میدان بسیج نباید حذف شود
  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • پورمحمدی: گفتند شما بخورید و بخوابید، لیست شانا رأی می‌آورد /شنیدم ۴، ۵ نفر در دولت تصمیم نهایی را می‌گیرند /رائفی‌پور بیکار است، قالیباف زرنگ!
  • عزیزم بلیت بگیر، میریم لندن؛ سرمستی ادمین توییتر دورتموند از صعود به فینال لیگ قهرمانان!
  • واکنش تند به استخدام یک خانواده ۵ نفره در صداو سیما
  • تغییر سلیقه‌ای فرمول محاسبه حقوق رانندگان آژانس شهرداری قزوین
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه